Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Altena

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Altena kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het plan delen ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het budget, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Altena die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-altena

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke energie-expert. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Altena (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren maatwerk adviseur. Ervaren experts vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om enkele offertes op te vragen van professionele maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Altena.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Altena laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Altena vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele energie specialist. Het is aan te bevelen om een specialist uit jouw eigen regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder tref je naam + adresgegevens van mogelijke energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Altena. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Altena

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Altena met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids vind je de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over waterbesparende douchekop.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Altena

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1870,00€110,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11925,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5120,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2910,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€49,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,40€7,05 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Altena is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand noemen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Altena: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Eneco, Engie & Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Altena laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.300 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €190,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Altena. Onderstaand vind je om die reden een aantal impactvolle en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Altena!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Altena: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Altena

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder delen wij handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Altena.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, gevel, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Altena biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Altena opzoeken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. West Betuwe, Gorinchem en Schouwen-Duiveland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Altena

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Altena?

Dit energie maatwerkadvies Altena is een adviesplan met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 t/m €290,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Altena op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Altena voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie