Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Werkendam

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Werkendam is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en omschrijft wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies beschrijven ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het energieplan is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Werkendam die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-werkendam

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te reduceren In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende vakman. Deskundige en neutrale energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Werkendam (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het installeren van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Geschikte energie experts check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om 2 of 3 offertes op te vragen van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Werkendam.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt op locatie en bekijkt welke groene maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Werkendam laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Werkendam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit de omgeving te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder behandelen we adresgegevens van betrouwbare vakmensen die actief zijn in de gemeente Altena. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Werkendam

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Werkendam die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder delen wij de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen kopen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Werkendam

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1615,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4080,00€815,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5360,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3175,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€26,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,50€32,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Werkendam is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Werkendam: betaalbaar en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Vattenfall, Essent, GreenChoice of Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.150 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Werkendam laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.400 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €190,00 t/m €450,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Werkendam. In dit blokje vind je om die reden een schema met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Werkendam!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Werkendam: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Werkendam

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje kan je aan de slag met actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Werkendam.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van vloer, ramen, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Werkendam bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Nieuwland, Sleeuwijk en Leerbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Werkendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Werkendam?

Een energie maatwerkadvies Werkendam is een energieplan met aanbevelingen voor de vergroening van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan biedt per maatregel de minimale prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot en met €285,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €240,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Werkendam te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Werkendam voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie