Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sleeuwijk

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Sleeuwijk biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport tref je uitvoerig de kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een advies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sleeuwijk die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sleeuwijk

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energieadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sleeuwijk (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van voorzetwanden en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. De juiste specialisten zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te zoeken van professionele adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met opties die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sleeuwijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en beschrijft welke opties gunstig zijn. Kort daarop mailt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sleeuwijk laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Sleeuwijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale specialist. Het is goed om een adviseur uit de omgeving te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Altena. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Sleeuwijk

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sleeuwijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids beschrijven we de meest geschikte duurzame oplossingen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Sleeuwijk

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€1710,00€410,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5405,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3330,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€305,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €20,25€32,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Sleeuwijk is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder noemen we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sleeuwijk: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Oxxio, Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Sleeuwijk laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €4.000 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 – €350,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Sleeuwijk. Onderstaand verstrekken we een aantal populaire en betaalbare energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Sleeuwijk!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Sleeuwijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Sleeuwijk

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand bieden we praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sleeuwijk.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, ramen, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Sleeuwijk aanvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Leerbroek, Nieuwendijk en Kedichem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Sleeuwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sleeuwijk?

Dit energie maatwerkadvies Sleeuwijk is een besparingsadvies met suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 t/m €290,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €275,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Sleeuwijk op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Sleeuwijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie