Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kedichem

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kedichem biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het rapport geeft inzicht in welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport delen ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het advies is relevant voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per keuze check je het financiële plaatje, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kedichem die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kedichem

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te minderen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. Professionele en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kedichem (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan bevat een weergaven van bruikbare energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare EPA-adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om meerdere offertes op te vragen van deskundige energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een schema met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kedichem.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Niet veel later verstuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kedichem laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Kedichem vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie specialist. Wij adviseren om een maatwerkadviseur uit de omgeving te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder bieden we adres details van mogelijk beschikbare energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Vijfheerenlanden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kedichem

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kedichem die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids delen wij de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over spouwmuur isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kedichem

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1220,00€300,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6300,00€565,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4880,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2980,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€50,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,35€6,60 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Kedichem is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder check je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Kedichem: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Vattenfall, GreenChoice en Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Kedichem bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 t/m €500,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Kedichem. Bijgaand vind je daarom een lijst met effectieve en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Kedichem!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Kedichem: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Kedichem

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder lees je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kedichem.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, vloer, ramen, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Vijfheerenlanden biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vijfheerenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kedichem bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Arkel, Werkendam en Nieuwland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Kedichem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kedichem?

Dit energie maatwerkadvies Kedichem is een concept plan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document komt per maatregel met de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot en met €325,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kedichem te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Kedichem voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie