Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Arkel

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Arkel is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en test waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de populaire duurzame opties. Het plan is ontworpen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een maatwerkrapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de investering, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Arkel die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-arkel

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Arkel (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geef je inzicht in innovatieve energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van voorzetwanden en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Objectieve maatwerkadviesbureaus vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes op te vragen van betrouwbare specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een overzicht van duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Arkel.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Arkel laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Arkel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel delen we contactgegevens van mogelijk interessante energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
TFO AdviesZouwendijk 414231CBMeerkerk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Arkel

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Arkel waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over gevel isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Arkel

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1065,00€230,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10575,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5360,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3025,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€38,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €35,50€26,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Arkel is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bekijk je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Arkel: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, Essent, GreenChoice & Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Arkel aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.600 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 tot €500,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Arkel. In dit blokje vind je een overzicht met handige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Arkel!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Arkel: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het concept plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Arkel

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder doorzoek je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Arkel.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, dak, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Arkel opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Meerkerk, Nieuwland en Ameide).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Arkel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Arkel?

Het energie maatwerkadvies Arkel is een adviesrapport met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit concept plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €250,00 t/m €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Arkel te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Arkel voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, meer comfort, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie