Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Molenlanden

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Molenlanden biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bestudeert waar de kansen liggen. Het rapport toont aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies onderzoek je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het advies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Molenlanden die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-molenlanden

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verkleinen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Molenlanden (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Betrouwbare energie specialisten kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om meerdere offertes op te vragen van deskundige vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Molenlanden.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en calculeert welke duurzame investeringen passen bij de woning. Binnen een paar dagen verkrijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen check je bijzonderheden als de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Molenlanden laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Molenlanden vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale maatwerkadviseur. Wij adviseren om een specialist uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder bieden we namen en adressen van betrouwbare energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Molenlanden

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Molenlanden die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Molenlanden

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4775,00€520,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10125,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5280,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2980,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Molenlanden is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder lees je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Molenlanden: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent en Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.800 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Molenlanden bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.450 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 tot €525,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Molenlanden. In de box hieronder delen we daarom een schema met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Molenlanden!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Molenlanden: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Molenlanden

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder check je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Molenlanden.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, (spouw)muur, ramen, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Molenlanden bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zuidplas, Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Molenlanden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Molenlanden?

Een energie maatwerkadvies Molenlanden is een besparingsadvies met suggesties voor de verduurzaming van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met het kostenplaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €225,00 t/m €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Molenlanden aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Molenlanden voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie