Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidplas

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidplas zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert de verschillende optie. Het rapport stelt bloot welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen doorzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het advies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zuidplas die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidplas

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare energiedeskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidplas (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geef je inzicht in innovatieve maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare maatwerk adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om 2 of 3 offertes op te zoeken van betrouwbare vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website krijg je een overzicht van groene maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zuidplas.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs neemt de woning op en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop verkrijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport details zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidplas laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Zuidplas vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende energie specialist. Het is aan te raden om een energie expert uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van mogelijke vakmensen die actief zijn in de gemeente Zuidplas. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BOUW5DMargrietveld 282914CGNieuwerkerk aan den IJssel
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zuidplas

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidplas die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder check je de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over hybride warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zuidplas

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2225,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4820,00€1055,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4580,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3005,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€21,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €17,50€29,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Zuidplas is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder delen wij meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuidplas: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall & Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zuidplas laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.700 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €475,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zuidplas. Onderstaand vind je een lijstje met impactvolle en laag geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Zuidplas!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zuidplas: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zuidplas

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Zuidplas.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zuidplas heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zuidplas zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zuidplas afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Gouda, Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zuidplas.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zuidplas

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidplas?

Dit energie maatwerkadvies Zuidplas is een rapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot en met €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidplas te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zuidplas voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie