Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Groningen

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Groningen kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het plan is concreet en vertelt welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport check je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de getoonde investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Groningen die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energieadviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Groningen (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energie-expert. Deskundige energieadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van deskundige maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Groningen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt thuis langs en checkt welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan mailt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Groningen laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Groningen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve energie specialist. Het is nuttig om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die werken in de Provincie Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Bekijk specialisten in Zuidplas, Oss, Westerkwartier, Stadskanaal, Westerwolde, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Groningen, Eemsdelta en Het Hogeland.


Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Groningen die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand behandelen we de gunstigste maatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Groningen

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.