Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midden-Groningen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Midden-Groningen kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat de opties zijn. Het energieplan toont aan welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan onderzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel toont het rapport een kostenbegroting wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Midden-Groningen die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-midden-groningen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In het advies wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde vakman. Deskundige en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midden-Groningen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan helpt je op weg met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitenmuren met PUR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te zoeken van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Midden-Groningen.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan krijg je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Midden-Groningen laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Midden-Groningen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie specialist. Het is goed om een energieadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we adres details van betrouwbare maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Midden-Groningen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Midden-Groningen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midden-Groningen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder vind je de aantrekkelijkste maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over hybride warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Midden-Groningen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3530,00€420,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10500,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5460,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3060,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€44,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1075,00€175,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Midden-Groningen is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder bieden we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Midden-Groningen: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio, United Consumers. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.550 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Midden-Groningen laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.950 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 – €325,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Midden-Groningen. In het gedeelte hieronder vind je een weergave met relevante en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Midden-Groningen!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Midden-Groningen: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Midden-Groningen

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder lees je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Midden-Groningen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, dak, gevel, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Midden-Groningen afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Tynaarlo, Stadskanaal en Veendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Midden-Groningen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midden-Groningen?

Een energie maatwerkadvies Midden-Groningen is een concept plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport geeft per maatregel de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 t/m €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Midden-Groningen te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Midden-Groningen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie