Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Slochteren

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Slochteren is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en bekijkt wat er mogelijk is. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies vind je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het advies is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een advies met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in het kostenplaatje, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Slochteren die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-slochteren

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze professional doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en bedreven energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Slochteren (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document biedt een lijst met diverse duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerk adviseur. Betrouwbare energie experts check je op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een opsomming met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Slochteren.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en onderbouwt welke opties gunstig zijn. Vervolgens verkrijg je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze aspecten zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Slochteren laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Slochteren vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie specialist. Het is goed om een adviseur uit de omgeving te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand verstrekken we adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Midden-Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Slochteren

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Slochteren die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Slochteren

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3395,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11950,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5010,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3360,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€470,00€49,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €470,00€49,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Slochteren is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder check je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Slochteren: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent & Delta, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Slochteren laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is er al voor €3.100 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Slochteren. In het gedeelte hieronder tref je een aantal handige en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Slochteren!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Slochteren: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Slochteren

Alle huizen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand delen wij up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Slochteren.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van vloer, gevel, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Slochteren vergelijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Harkstede, Lageland en Woudbloem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Slochteren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Slochteren?

Het energie maatwerkadvies Slochteren is een plan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €210,00 tot wel €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €250,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Slochteren te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Slochteren voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie