Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lageland

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Lageland is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en verkent de verschillende optie. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport bieden ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lageland die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lageland

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde energieadviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lageland (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan helpt je op weg met bruikbare vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale maatwerkadviseur. Gecertificeerde bedrijven zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om diverse offertes te zoeken van onafhankelijke adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lageland.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt thuis langs en rekent uit welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lageland laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Lageland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale maatwerkadviseur. Het is wijs om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel tref je adres-informatie van goede specialisten die actief zijn in de gemeente Groningen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Lageland

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lageland die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids behandelen we de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over hybride warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Lageland

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1545,00€300,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11350,00€750,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4695,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3155,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€45,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €430,00€48,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Lageland is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte vind je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Lageland: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie, GreenChoice & Oxxio, Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.950 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Lageland aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is er al voor €3.550 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 tot €400,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Lageland. Bijgaand vind je om die reden een lijstje met impactvolle en voordelige duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Lageland!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Lageland: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Lageland

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Lageland.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van (spouw)muur, vloer, wanden, gevel, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Lageland gebruiken in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Woudbloem, Lageland en Froombosch).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Lageland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lageland?

Een energie maatwerkadvies Lageland is een plan met suggesties voor de vergroening van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan geeft per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €235,00 t/m €310,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €270,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Lageland aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Lageland voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie