Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Groningen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Groningen is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert de diverse opties. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieplan vind je gedetailleerd de kosten en baten van de populaire energiebesparende maatregelen. Het advies is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een energierapport met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Groningen die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-groningen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale adviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Groningen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige maatwerk adviseur. Deskundige experts kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde adviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met opties die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Groningen.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt thuis langs en beschrijft welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze randzaken zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Groningen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Groningen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige specialist. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we namen en adressen van kwalitatieve adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Ecocert B.V.Winschoterdiep 509723ABGroningen
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Groningen

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Groningen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids vind je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over CV-ketels.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Groningen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4250,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11975,00€760,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5175,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2835,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€49,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1325,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Groningen is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand noemen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Groningen: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice, Essent of Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Groningen kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.200 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Groningen. In dit blokje vind je een schema met relevante en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Groningen!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Groningen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Groningen

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder onderzoek je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Groningen.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van (spouw)muur, dak, wanden, vloer, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Groningen heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Groningen bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Veendam, Pekela en Eemsdelta).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Groningen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Groningen?

Dit energie maatwerkadvies Groningen is een besparingsplan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 t/m €350,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Groningen te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het complex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Groningen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie