Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ten Boer

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ten Boer kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en bekijkt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan tref je overzichtelijk de kosten en baten van de populaire verduurzamingsopties. Het energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het budget, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ten Boer die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ten-boer

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve maatwerkadviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ten Boer (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren energie-specialist. Geschikte specialisten kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website ontdek je een schema met mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ten Boer.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert loopt door de woning en onderbouwt welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ten Boer laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ten Boer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige adviseur. Wij adviseren om een adviseur uit de buurt te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel delen we naam + adresgegevens van goede specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Ten Boer

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ten Boer die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids check je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ten Boer

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2110,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6465,00€1095,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4705,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3115,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€305,00€51,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €22,50€28,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Ten Boer is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ten Boer: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.600 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Ten Boer laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.750 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 t/m €350,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Ten Boer. Bijgaand lees je een schema met relevante en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Ten Boer!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ten Boer: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Ten Boer

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder delen we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ten Boer.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan vloer, dak, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ten Boer vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Wetsinge, Ten Post en Adorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Ten Boer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ten Boer?

Een energie maatwerkadvies Ten Boer is een document met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot €320,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €240,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ten Boer aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ten Boer voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie