Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wetsinge

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Wetsinge zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en beoordeelt wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan onderschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het maatwerkadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een energieplan met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de investering, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wetsinge die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wetsinge

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze persoon analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale expert op het gebied van energie . Professionele en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wetsinge (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Gekwalificeerde adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gekwalificeerde specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Wetsinge.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert bezoekt je aan huis en rekent uit welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Kort hierop stuurt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel check je onderwerpen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wetsinge laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wetsinge vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is aan te raden om een expert uit de regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand lees je adres details van goede experts die huizen inspecteren in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Wetsinge

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wetsinge die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids introduceren we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen installeren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Wetsinge

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1840,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4720,00€585,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4735,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3335,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€59,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,00€29,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Wetsinge is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder delen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wetsinge: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, Budget Energie, Vattenfall en Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Wetsinge laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 t/m €525,00 per element.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Wetsinge. In dit blokje vind je om die reden een schema met populaire en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Wetsinge!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Wetsinge: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Wetsinge

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje vind je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Wetsinge.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wetsinge opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Eelderwolde, Adorp en Sauwerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Wetsinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wetsinge?

Een energie maatwerkadvies Wetsinge is een energieadvies inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot ongeveer €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €280,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Wetsinge op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wetsinge voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie