Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eelderwolde

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Eelderwolde is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en inspecteert waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport bieden ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Eelderwolde die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eelderwolde

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele energiecoach / deskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eelderwolde (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energie-specialist. Gekwalificeerde adviesbedrijven vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om diverse offertes te ontvangen van objectieve specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een weergave met werkzaamheden die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Eelderwolde.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke investeringen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel vind je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eelderwolde laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Eelderwolde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende energie specialist. Het is aan te bevelen om een adviseur uit de omgeving te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we namen en adressen van goede experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Tynaarlo. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Ronduit DuurzaamOnderduikersstraat 929727CZGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Eelderwolde

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eelderwolde waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder noemen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuurisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Eelderwolde

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2160,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5465,00€860,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5300,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3000,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €28,00€26,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Eelderwolde is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eelderwolde: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall of Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Eelderwolde laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is er al voor €3.400 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Eelderwolde. Bijgaand vind je een schema met handige en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Eelderwolde!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Eelderwolde: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Eelderwolde

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand vind je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Eelderwolde.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van gevel, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Eelderwolde vergelijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Glimmen, Sauwerd en Eelde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Eelderwolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eelderwolde?

Het energie maatwerkadvies Eelderwolde is een plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €225,00 tot wel €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Eelderwolde op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Eelderwolde voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie