Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drenthe

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Drenthe is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Het energieplan laat jouw zien welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan doorzoek je grondig de kosten en baten van de bekende duurzame keuzes. Het energierapport is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geschatte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Drenthe die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gediplomeerde specialist. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drenthe (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie adviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van objectieve EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Drenthe.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs komt langs en analyseert welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Drenthe laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Drenthe vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende expert. Het is beter om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel vind je gegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die actief zijn in de Provincie Drenthe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Bekijk specialisten in Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Ooststellingwerf, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Tynaarlo.


Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drenthe met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids delen wij de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen installeren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Drenthe

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.