Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meppel

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Meppel zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en verkent de diverse opties. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport check je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een verslag met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Meppel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meppel

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meppel (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document bevat een weergaven van alle verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerk adviseur. Professionele EPA-adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van betrouwbare adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een opsomming met maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Meppel.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Meppel laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Meppel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende energieadviseur. Het is slim om een energie expert nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van professionele specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Meppel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woonscan Vastgoedmanagement B.V.Grote Oever 34 G7941BJMeppel
Alpha Consultancy B.V.Roerdomp 497943SNMeppel
SVB – Studio voor BouwkunstIndustrieweg 1 F7949AJRogat
DuraPlusToermalijndreef 467828ASEmmen
T.M.S. Holland Bouwkundige Inspecties B.V.Hoenderkamp 147812VZEmmen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Meppel

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meppel die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids noemen we goede energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Meppel

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1740,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10700,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5300,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3195,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€35,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €470,00€36,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Meppel is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Meppel: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Budget Energie en Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Meppel laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.550 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €250,00 – €375,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Meppel. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een aantal handige en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Meppel!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Meppel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Meppel

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand verstrekken we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Meppel.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Meppel heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Meppel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Meppel vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Borger-Odoorn, Hoogeveen en Staphorst).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Meppel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Meppel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meppel?

Een energie maatwerkadvies Meppel is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de geschatte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke opties jouw energierekening doen dalen. Middels dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot ongeveer €300,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Meppel te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Meppel voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie