Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogeveen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogeveen kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een plan met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het budget, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hoogeveen die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogeveen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve vakman. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogeveen (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport bevat een weergaven van alle duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energieadviseur. Erkende specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om minimaal 2 offertes op te zoeken van gekwalificeerde specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Hoogeveen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel toont het rapport eigenschappen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogeveen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hoogeveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige energieadviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel behandelen we contactgegevens van professionele adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hoogeveen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DuraPlusToermalijndreef 467828ASEmmen
Woonscan Vastgoedmanagement B.V.Grote Oever 34 G7941BJMeppel
Alpha Consultancy B.V.Roerdomp 497943SNMeppel
T.M.S. Holland Bouwkundige Inspecties B.V.Hoenderkamp 147812VZEmmen
LOKET2050Hoenderkamp 207812VZEmmen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hoogeveen

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogeveen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder behandelen we de aantrekkelijkste maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen installeren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoogeveen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1995,00€255,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10550,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5495,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2935,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€45,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,50€27,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Hoogeveen is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoogeveen: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall, Eneco en Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Hoogeveen laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €230,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hoogeveen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met krachtige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hoogeveen!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hoogeveen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hoogeveen

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder lees je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hoogeveen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, gevel, dak, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hoogeveen heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoogeveen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hoogeveen bekijken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hardenberg, Emmen en De Wolden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoogeveen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hoogeveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogeveen?

Een energie maatwerkadvies Hoogeveen is een adviesplan met aanbevelingen voor het vergroenen van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Middels dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot wel €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogeveen te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hoogeveen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie