Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Wolden

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies De Wolden is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en analyseert waar de kansen liggen. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport vind je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de populaire investeringsopties. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in De Wolden die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-wolden

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te beperken. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze persoon check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Wolden (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft een schema met verschillende energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie-expert. Gekwalificeerde energieadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om meerdere offertes te verkrijgen van betrouwbare adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een opsomming met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in De Wolden.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en rekent uit welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens verstuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de geschatte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in De Wolden laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur De Wolden vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde expert. Wij adviseren om een adviesbureau uit de omgeving te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je adres-informatie van betrouwbare adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente De Wolden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DuraPlusToermalijndreef 467828ASEmmen
Woonscan Vastgoedmanagement B.V.Grote Oever 34 G7941BJMeppel
Alpha Consultancy B.V.Roerdomp 497943SNMeppel
T.M.S. Holland Bouwkundige Inspecties B.V.Hoenderkamp 147812VZEmmen
LOKET2050Hoenderkamp 207812VZEmmen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio De Wolden

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Wolden waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in De Wolden

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1635,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4005,00€585,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5140,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3100,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€42,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €565,00€41,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in De Wolden is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Wolden: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.950 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in De Wolden kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.200 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in De Wolden. Hieronder vind je om die reden een lijstje met populaire en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in De Wolden!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel De Wolden: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieplan bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in De Wolden

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand verstrekken we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in De Wolden.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente De Wolden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Wolden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening De Wolden gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Emmen, Borger-Odoorn en Meppel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Wolden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in De Wolden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Wolden?

Het energie maatwerkadvies De Wolden is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies komt per maatregel met de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot wel €300,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in De Wolden te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in De Wolden voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie