Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Emmen

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Emmen geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies toont aan welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Emmen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-emmen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te drukken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren maatwerkadviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Emmen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van EPS-isolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige adviesbureaus vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om meerdere offertes te ontvangen van ervaren maatwerkadviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Emmen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verkrijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen lees je kenmerken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Emmen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Emmen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige specialist. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder check je adresgegevens van goede adviseurs die werken in de gemeente Emmen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A/g EnergielabelsHeemserveldweg 27796HWHeemserveen
LOKET2050Hoenderkamp 207812VZEmmen
T.M.S. Holland Bouwkundige Inspecties B.V.Hoenderkamp 147812VZEmmen
Duvast B.V.Polenweg 27773NBHardenberg
DPF-AdviesRoodborst 297731KTOmmen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Emmen

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Emmen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids bespreken we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over spouwmuurisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Emmen

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1635,00€220,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6685,00€805,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5250,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3250,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€36,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €30,50€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Emmen is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand ontdek je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Emmen: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Emmen laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.550 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Emmen. Hieronder verstrekken we een overzicht met praktische en niet al te dure maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Emmen!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Emmen: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Emmen

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder tref je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Emmen.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van gevel, ramen, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Emmen hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Emmen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Emmen vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ommen, Coevorden en Borger-Odoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Emmen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Emmen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Emmen?

Dit energie maatwerkadvies Emmen is een document met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de investering en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Via dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot €330,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €275,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Emmen te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Emmen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie