Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ommen

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Ommen biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt de verschillende optie. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport onderzoek je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energieplan is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Ommen die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ommen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ommen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde energie-expert. Professionele specialisten vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om diverse offertes op te zoeken van gecertificeerde energieadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ommen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist komt langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport kenmerken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ommen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ommen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren energieadviseur. Het is wijs om een adviesbureau uit de buurt te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je namen en adressen van goede energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Ommen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DPF-AdviesRoodborst 297731KTOmmen
Duvast B.V.Polenweg 27773NBHardenberg
A/g EnergielabelsHeemserveldweg 27796HWHeemserveen
SILOC.NLThomas à Kempislaan 137721DRDalfsen
RMD-adviesKamille 177711NKNieuwleusen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ommen

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ommen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder check je de gunstigste maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodemisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ommen

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3375,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6350,00€905,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4540,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2890,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€52,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,80€6,75 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Ommen is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder delen wij handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ommen: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie en Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Ommen bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.900 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €475,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Ommen. In dit blokje vind je om die reden een lijstje met doelgerichte en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Ommen!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Ommen: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het advies toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Ommen

Alle huizen in Provincie Overijssel moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje check je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Ommen.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, gevel, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ommen heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ommen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Ommen gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Tubbergen, Twenterand en Coevorden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ommen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ommen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ommen?

Het energie maatwerkadvies Ommen is een energieplan met verschillende opties voor het vergroenen van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot ongeveer €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ommen te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het complex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ommen voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een groenere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie