Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Overijssel

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Overijssel geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en test de verschillende optie. Het rapport verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de bekende woningaanpassingen. Het energieplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Overijssel die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minderen. In het document wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Overijssel (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan bevat een weergaven van alle duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energie-specialist. Objectieve adviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van neutrale adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Overijssel.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel check je informatie zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Overijssel laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Overijssel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele specialist. Het is wijs om een energieadviseur uit de omgeving te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve energie specialisten die werken in de Provincie Overijssel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Bekijk specialisten in Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe en Kampen, Steenwijkerland.


Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Overijssel die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder delen wij de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Overijssel

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.