Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hellendoorn

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hellendoorn geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport stelt bloot welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport vind je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle opties die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hellendoorn die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hellendoorn

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hellendoorn (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft een schema met alle duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde adviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om meerdere offertes te ontvangen van deskundige energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je tot een advies met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hellendoorn.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en zoekt uit welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel beschrijven ze details zoals de investering, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hellendoorn laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hellendoorn vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde vakman. Het is wijs om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van goede maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Hellendoorn. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EVE Architecten B.V.Ernst Machstraat 27442DLNijverdal
COMgroenValeriaan 297443KCNijverdal
van Egmond energielabel en adviesReggeweg 137447ANHellendoorn
Kasper | Energie in BewegingBoxbergerweg 647431PPDiepenveen
Energielabel Oost B.V.Zutphenseweg 517418AHDeventer
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Hellendoorn

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hellendoorn waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder introduceren we de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hellendoorn

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4685,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6320,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4545,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3395,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1250,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Hellendoorn is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hellendoorn: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Essent, Vattenfall en Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.000 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Hellendoorn kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.900 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 tot €475,00 per element.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hellendoorn. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hellendoorn!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hellendoorn: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het advies deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hellendoorn

Alle huizen in Provincie Overijssel moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand kan je aan de slag met handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hellendoorn.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van ramen, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hellendoorn hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hellendoorn tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hellendoorn opzoeken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Apeldoorn, Voorst en Rijssen-Holten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hellendoorn.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hellendoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hellendoorn?

Een energie maatwerkadvies Hellendoorn is een adviesrapport inclusief suggesties voor de vergroening van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke investeringen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 – €285,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €230,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Hellendoorn aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hellendoorn voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie