Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Apeldoorn

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Apeldoorn biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en bekijkt de diverse opties. Het plan laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport tref je in detail de kosten en baten van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het advies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp vind je de geschatte kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Apeldoorn die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-apeldoorn

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende energiedeskundige. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Apeldoorn (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van bruikbare energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om enkele offertes aan te vragen van professionele adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een overzicht van potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Apeldoorn.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt langs en onderbouwt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later verkrijg je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Apeldoorn laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Apeldoorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand delen we naam + adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Apeldoorn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bordewijk De Adviseurs B.V.Stationsstraat 1227311MJApeldoorn
Energievisie ApeldoornDe Ruyterstraat 157311HSApeldoorn
Sylryk Projectmanagement B.V.Prins Willem-Alexanderlaan 1207311SZApeldoorn
EnergielabelenmeerVeldermansdijk 6 a7261KKRuurlo
Energieadvies Visser v.o.f.Kervelseweg 277255BEHengelo (Gld)
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Apeldoorn

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Apeldoorn met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder introduceren we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Apeldoorn

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1810,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12075,00€775,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5270,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3045,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1375,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Apeldoorn is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder vind je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Apeldoorn: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Vattenfall, Essent en United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Apeldoorn laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er al voor €3.050 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Apeldoorn. In dit blokje check je een schema met belangrijke en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Apeldoorn!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Apeldoorn: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Apeldoorn

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand doorzoek je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Apeldoorn.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van gevel, wanden, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Apeldoorn biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Apeldoorn kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Apeldoorn vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Lochem, Bronckhorst en Voorst).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Apeldoorn.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Apeldoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Apeldoorn?

Het energie maatwerkadvies Apeldoorn is een adviesplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €185,00 tot en met €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €240,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Apeldoorn te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Apeldoorn voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie