Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lochem

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Lochem kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bestudeert de diverse opties. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan tref je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het rapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per optie lees je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Lochem die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lochem

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare energieadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lochem (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan helpt je op weg met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PUR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-specialist. Geschikte energie specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes op te vragen van onafhankelijke energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lochem.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur neemt de woning op en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Kort hierop stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Lochem laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Lochem vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele maatwerkadviseur. Het is nuttig om een specialist uit de regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder check je adres-informatie van professionele energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Lochem. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Burgercooperatie LochemEnergieMarkt 37241 AALochem
EPON index label adviesMolenstraat 1 c7241ADLochem
Energieadvies Visser v.o.f.Kervelseweg 277255BEHengelo (Gld)
EnergielabelenmeerVeldermansdijk 6 a7261KKRuurlo
Kistemaker ConsultVeldesebosweg 67231DWWarnsveld
WoningSchouw B.V.Kapperallee 917211CCEefde
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Lochem

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lochem die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand kan je aan de slag met de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Lochem

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3440,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5730,00€920,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4600,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3305,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€31,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €38,50€35,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Lochem is een minimale vereiste. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder lees je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lochem: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Engie & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Lochem laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.350 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Lochem. In dit blokje kan je aan de slag met een schema met krachtige en voordelige duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Lochem!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Lochem: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Lochem

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Lochem.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van gevel, wanden, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Lochem biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lochem tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Lochem bekijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Aalten, Oost Gelre en Bronckhorst).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lochem.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Lochem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lochem?

Dit energie maatwerkadvies Lochem is een adviesrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €190,00 t/m €320,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Lochem aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Lochem voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie