Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aalten

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Aalten zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het plan is concreet en vertelt welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies bekijk je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsplan met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Aalten die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aalten

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aalten (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. De juiste adviesbedrijven kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om diverse offertes te verkrijgen van gecertificeerde adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Aalten.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Aalten laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Aalten vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder bieden we adres details van mogelijke energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Aalten. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LabelYourHomeKobstederstraat 477103ZRWinterswijk
ProencoPotgieterstraat 287131NKLichtenvoorde
Susthermo B.V.Nobelstraat 7067131PZLichtenvoorde
Rensen VastgoedserviceUlftseweg 277081AAGendringen
Fouadon B.V.Dierenriem 42 A7071THUlft
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Aalten

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aalten die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids noemen we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevel isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Aalten

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1610,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4955,00€920,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5115,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3075,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€31,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,30€6,80 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Aalten is een hele goede keuze. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Aalten: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice & United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.850 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Aalten bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.800 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Aalten. In het gedeelte hieronder check je een lijstje met impactvolle en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Aalten!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Aalten: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Aalten

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bieden we up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Aalten.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van dak, vloer, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Aalten heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aalten zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Aalten gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Doetinchem, Oude IJsselstreek en Oost Gelre).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aalten.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Aalten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aalten?

Het energie maatwerkadvies Aalten is een advies met suggesties voor het verduurzamen van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot wel €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €275,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Aalten te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Aalten voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie