Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gelderland

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Gelderland is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het plan laat jouw zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport vind je overzichtelijk de kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het budget, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Gelderland die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verlagen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gelderland (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige energieadviseur. Objectieve energie adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om verschillende offertes op te zoeken van objectieve energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Gelderland.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en beschrijft welke maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop mailt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je onderdelen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Gelderland laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Gelderland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel doorzoek je namen en adressen van erkende EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de Provincie Gelderland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Bekijk specialisten in Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Buren, Neder-Betuwe, Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Rozendaal, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Montferland, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Berkelland, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.


Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gelderland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over isolatieglas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Gelderland

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.