Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tiel

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Tiel is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en test waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan beschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de potentiële woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een advies met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de minimale prijzen, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Tiel die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tiel

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minderen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tiel (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde energie-expert. Geschikte maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes op te zoeken van erkende adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een advies met potentiële maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Tiel.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt op locatie en bekijkt welke maatregelen doelgericht zijn. Niet veel later stuurt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Tiel laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je pand?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Tiel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is slim om een maatwerkadviseur uit de omgeving te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Tiel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Tiel

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tiel die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder vind je de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over water-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Tiel

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3515,00€395,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11375,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4795,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3325,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€27,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,75€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Tiel is een minimale vereiste. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bieden we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tiel: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Engie of United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.100 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Tiel laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.500 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 t/m €475,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Tiel. Hieronder verstrekken we een aantal krachtige en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Tiel!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Tiel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Tiel

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje check je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Tiel.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, vloer, ramen, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Tiel biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tiel vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Tiel aanvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Wijk bij Duurstede, Bunnik en Buren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tiel.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Tiel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tiel?

Het energie maatwerkadvies Tiel is een energieplan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 t/m €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Tiel te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Tiel voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie