Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kapel Avezaath

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Kapel Avezaath is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het plan laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het advies doorzoek je uitgebreid de kosten en baten van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over het financiële plaatje, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Kapel Avezaath die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kapel-avezaath

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur neem contact op om kennis te maken. Deze professional loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kapel Avezaath (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies helpt je op weg met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van de buitengevel en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Ervaren adviesbureaus kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om verschillende offertes te verkrijgen van betrouwbare maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kapel Avezaath.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert bezoekt je aan huis en calculeert welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel beschrijven ze onderwerpen zoals de kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kapel Avezaath laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kapel Avezaath vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder tref je naam + adresgegevens van mogelijk interessante specialisten die werken in de gemeente Tiel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
IDEA zhz B.V.Westwagenstraat 394201HEGorinchem
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kapel Avezaath

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kapel Avezaath waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder check je de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Kapel Avezaath

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer over isolatie)€2140,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4805,00€570,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5125,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3205,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€59,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €400,00€40,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Kapel Avezaath is een slimme investering. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder behandelen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kapel Avezaath: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie en Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Kapel Avezaath laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.700 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Kapel Avezaath. Onderstaand check je een weergave met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Kapel Avezaath!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kapel Avezaath: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Kapel Avezaath

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder bespreken we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kapel Avezaath.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, wanden, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Tiel heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tiel vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kapel Avezaath opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Schalkwijk, Wadenoijen en Tull en ’t Waal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tiel.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Kapel Avezaath

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kapel Avezaath?

Het energie maatwerkadvies Kapel Avezaath is een concept plan met suggesties voor het verduurzamen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 – €305,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kapel Avezaath te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Kapel Avezaath voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie