Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tull en ’t Waal

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Tull en ’t Waal biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het advies bekijk je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke investeringskeuzes. Het energieadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de investering, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Tull en ’t Waal die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tull-en-t-waal

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te minderen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome specialist op het gebied van energie. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tull en ’t Waal (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Geschikte adviesbedrijven zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes te ontvangen van professionele adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Tull en ’t Waal.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur komt thuis langs en beschrijft welke opties doelgericht zijn. Kort hierop stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel bekijk je onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Tull en ’t Waal laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Tull en ’t Waal vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale specialist. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder delen we contactgegevens van erkende adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Houten. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Woning Advies Nederland B.V.Parmentierstraat 84143HALeerdam
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Tull en ’t Waal

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tull en ’t Waal waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder vind je goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over radiator isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Tull en ’t Waal

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4665,00€400,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11325,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4520,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2860,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€485,00€22,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €37,00€25,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Tull en ’t Waal is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder tref je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Tull en ’t Waal: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall en Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Tull en ’t Waal bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.450 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Tull en ’t Waal. In dit blokje vind je daarom een lijst met praktische en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Tull en ’t Waal!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Tull en ’t Waal: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Tull en ’t Waal

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bieden we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Tull en ’t Waal.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, vloer, ramen, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Houten hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Houten tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Tull en ’t Waal vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Ossenwaard, Zoelen en t Goy).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Houten.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Tull en ’t Waal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tull en ’t Waal?

Een energie maatwerkadvies Tull en ’t Waal is een besparingsrapport inclusief suggesties voor de vergroening van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 t/m €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €275,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Tull en ’t Waal te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Tull en ’t Waal voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie