Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing t Goy

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies t Goy kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het rapport delen ze in detail de kosten en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in t Goy die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-t-goy

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In het advies wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energie-expert. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in t Goy (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geeft een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatiewaarde van gevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Gediplomeerde energie adviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes op te zoeken van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in t Goy.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en checkt welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verkrijg je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in t Goy laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur t Goy vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand delen we adres-informatie van mogelijke energieadviseurs die werken in de gemeente Houten. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
Wawerta Adviest Haantje 13985PDWerkhoven
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van t Goy

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in t Goy waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over inductie koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in t Goy

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3595,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6155,00€1070,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5365,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3005,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€355,00€57,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,40€7,35 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in t Goy is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand ontdek je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp t Goy: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Eneco & United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in t Goy laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.300 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in t Goy. Bijgaand kan je aan de slag met een weergave met krachtige en laag geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in t Goy!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel t Goy: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in t Goy

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder onderzoek je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in t Goy.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van ramen, (spouw)muur, gevel, dak, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Houten biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Houten kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening t Goy opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Odijk, Schalkwijk en Werkhoven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Houten.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in t Goy

Wat is maatwerkadvies energiebesparing t Goy?

Een energie maatwerkadvies t Goy is een adviesrapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €235,00 – €335,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €270,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in t Goy aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in t Goy voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie