Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Houten

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Houten is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het rapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport bieden ze nauwkeurig de kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het plan is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Houten die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-houten

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze expert neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energie-expert. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Houten (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies bevat een weergaven van innovatieve verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale adviseur. Objectieve specialisten kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om enkele offertes te zoeken van ervaren vakmensen. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Houten.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Houten laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Houten vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren energieadviseur. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Houten. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Romijn MakelaardijBlauwgras 523994MKHouten
Groen-FactorJonkheer Ramweg 313998JRSchalkwijk
GripopwonenMeergraaf 254011GEZoelen
Viac B.V.De Bouw 1313991SZHouten
Wawerta Adviest Haantje 13985PDWerkhoven
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Houten

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Houten waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder check je de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Houten

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1560,00€205,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6345,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4650,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3270,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€26,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1350,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Houten is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte bekijk je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Houten: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie of Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Houten bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Houten. In dit blokje vind je een lijstje met handige en goedkope duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Houten!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Houten: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Houten

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Houten.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van vloer, wanden, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Houten biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Houten kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Houten opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Tiel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Houten.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Houten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Houten?

Dit energie maatwerkadvies Houten is een rapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €190,00 tot en met €325,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Houten op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Houten voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie