Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijk bij Duurstede

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Wijk bij Duurstede biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Wijk bij Duurstede die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijk-bij-duurstede

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige vakman. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijk bij Duurstede (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport biedt een lijst met verschillende energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Betrouwbare vakmensen check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om meerdere offertes op te zoeken van deskundige specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Wijk bij Duurstede.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert bezoekt je aan huis en inspecteert welke maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen mailt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijk bij Duurstede laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wijk bij Duurstede vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale expert. Het is goed om een adviseur uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder check je adresgegevens van goede experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
Rohlof Real Estate – Van der ReeDe Vos 273972VDDriebergen-Rijsenburg
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Wijk bij Duurstede

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijk bij Duurstede waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de meest interessante maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Wijk bij Duurstede

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3545,00€385,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5975,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5145,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3380,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€42,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1025,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Wijk bij Duurstede is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder behandelen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wijk bij Duurstede: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Budget Energie & Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Wijk bij Duurstede laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.800 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 tot €375,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Wijk bij Duurstede. Onderstaand lees je een lijstje met doelgerichte en laag geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Wijk bij Duurstede!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Wijk bij Duurstede: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wijk bij Duurstede

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder doorzoek je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Wijk bij Duurstede.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, dak, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Wijk bij Duurstede heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijk bij Duurstede zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Wijk bij Duurstede gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Renswoude, Woudenberg en Bunnik).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Wijk bij Duurstede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijk bij Duurstede?

Dit energie maatwerkadvies Wijk bij Duurstede is een advies met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €205,00 – €310,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €255,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijk bij Duurstede te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Wijk bij Duurstede voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie