Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Utrecht

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Utrecht is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan onderzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de bekende duurzame opties. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Utrecht die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Utrecht (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan biedt een lijst met alle verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. Erkende experts kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om enkele offertes te zoeken van objectieve adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Utrecht.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt thuis langs en beschrijft welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Utrecht laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Utrecht vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve expert. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel lees je contactgegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die werken in de Provincie Utrecht. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Bekijk specialisten in IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater, Nieuwegein, Woerden, Utrecht, Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Zeist, De Bilt, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Amersfoort, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Houten en Vijfheerenlanden.


Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Utrecht waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder bieden we informatie rondom goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over bodemisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Utrecht

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.