Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veenendaal

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Veenendaal is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport check je grondig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde duurzame keuzes. Het energieadvies is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een advies met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Veenendaal die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-veenendaal

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te beperken. In dit rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veenendaal (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Geschikte specialisten kan je vinden op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes op te vragen van gecertificeerde energieadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een overzicht van duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Veenendaal.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur komt op locatie en checkt welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Veenendaal laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Veenendaal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren adviseur. Het is verstandig om een expert uit de buurt te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel verstrekken we contactgegevens van goede energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Veenendaal. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Kroon projectrealisatieBosberg 23894EBZeewolde
BuildingLabel B.V.Planetenveld 453893GEZeewolde
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Veenendaal

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veenendaal waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder vind je de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over kruipruimte isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Veenendaal

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1635,00€145,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10650,00€785,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5055,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3210,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€38,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €395,00€50,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Veenendaal is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder lees je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Veenendaal: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall & United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.700 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Veenendaal laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.500 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 tot €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Veenendaal. Onderstaand tref je een lijst met effectieve en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Veenendaal!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Veenendaal: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Veenendaal

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje onderzoek je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Veenendaal.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Veenendaal biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veenendaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Veenendaal afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Nijkerk, Putten en Rhenen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veenendaal.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Veenendaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veenendaal?

Dit energie maatwerkadvies Veenendaal is een rapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport geeft per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit besparingsadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €285,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €240,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Veenendaal te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Veenendaal voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie