Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rhenen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Rhenen is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en verkent wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport check je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Rhenen die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-rhenen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur bezoek je thuis om kennis te maken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare energiedeskundige. Professionele en ervaren energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rhenen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale maatwerkadviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om diverse offertes te verkrijgen van ervaren energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Rhenen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt bij je thuis en checkt welke investeringen het meest effectief zijn. Niet veel later krijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel beschrijven ze details zoals de minimale prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rhenen laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Rhenen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energieadviseur. Wij adviseren om een energie-specialist uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Rhenen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E-Label Nederland B.V.Plesmanstraat 60 A3905KZVeenendaal
Ellis OverbeekPeperstraat 63961ASWijk bij Duurstede
ECONNETIC B.V.Hoofdstraat 2483972LKDriebergen-Rijsenburg
INNAX duurzame energie B.V.Industrielaan 343903ADVeenendaal
energielabel 0318De Riethoek 423901KSVeenendaal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Rhenen

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rhenen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids bespreken we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuurisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Rhenen

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3580,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4180,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5510,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€22,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €28,50€35,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Rhenen is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder vind je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Rhenen: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco & Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Rhenen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.850 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 t/m €450,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rhenen. In het gedeelte hieronder vind je daarom een overzicht met populaire en goedkope maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Rhenen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Rhenen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rhenen

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder onderzoek je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Rhenen.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, vloer, gevel, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Rhenen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rhenen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rhenen afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Putten, Zeewolde en Renswoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rhenen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Rhenen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rhenen?

Het energie maatwerkadvies Rhenen is een rapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €240,00 tot en met €325,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Rhenen te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Rhenen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie