Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zeewolde

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zeewolde zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en baten van de verschillende investeringsopties. Het energieplan is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zeewolde die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zeewolde

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om kennis te maken. Deze deskundige analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gediplomeerde energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zeewolde (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geeft een schema met innovatieve vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele energie-specialist. Geschikte energie adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van neutrale EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zeewolde.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs komt langs en beschrijft welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Niet veel later verkrijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de minimale prijzen, het rendement en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zeewolde laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zeewolde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele expert. Het is verstandig om een expert uit de regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder doorzoek je adres-informatie van kwalitatieve adviesbureaus die werken in de gemeente Zeewolde. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ReHouse AdviseursParklaan 23881CTPutten
EP-ProjectsHeggeroos 53892XPZeewolde
BuildingLabel B.V.Planetenveld 453893GEZeewolde
SBB Bouwtechniek B.V.Drs. W. van Royenstraat 183871ANHoevelaken
Hellemans Consultancy B.V.De Beek 183871MSHoevelaken
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zeewolde

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zeewolde waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen wij de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Check ook meer informatie over isolatieglas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zeewolde

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2095,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5255,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5215,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2845,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€55,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,30€7,95 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Zeewolde is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte behandelen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zeewolde: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Essent, Vattenfall & Delta, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Zeewolde aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.100 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zeewolde. In dit blokje vind je een overzicht met doelgerichte en laag geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Zeewolde!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zeewolde: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur analyseert de woning en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Zeewolde

Alle huizen in Provincie Flevoland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zeewolde.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van gevel, wanden, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zeewolde heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zeewolde zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zeewolde vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Ermelo, Nijkerk en Veenendaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zeewolde.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Zeewolde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zeewolde?

Het energie maatwerkadvies Zeewolde is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan komt per maatregel met de geraamde kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot wel €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Zeewolde te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Zeewolde voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie