Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijkerk

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Nijkerk biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en test wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport check je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energieplan met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nijkerk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijkerk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale specialist. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijkerk (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport bevat een weergaven van uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus vind je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om meerdere offertes te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een opsomming met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nijkerk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en inspecteert welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen ontvang je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je randzaken zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijkerk laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Nijkerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare expert. Het is beter om een energie expert uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand bieden we adres-informatie van kwalitatieve adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Nijkerk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPG supportPatroonstraat 13861RNNijkerk
VAN ESVELD bouwkundig adviesSparreboomstraat 13862DENijkerk
Hellemans Consultancy B.V.De Beek 183871MSHoevelaken
Evanston ConsultingHavikshof 193853BAErmelo
Aqus B.V.Middelerf 63851SPErmelo
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nijkerk

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijkerk die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder noemen we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over gevelisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nijkerk

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2410,00€135,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10575,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5225,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3380,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€21,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€200,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Nijkerk is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nijkerk: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie en Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Nijkerk laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.000 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nijkerk. Hieronder vind je een schema met impactvolle en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Nijkerk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nijkerk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Nijkerk

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje kan je aan de slag met bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Nijkerk.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van ramen, dak, vloer, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Nijkerk heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nijkerk zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Nijkerk aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Leusden, Harderwijk en Putten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nijkerk.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nijkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijkerk?

Het energie maatwerkadvies Nijkerk is een besparingsrapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke opties jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €340,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €245,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijkerk op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nijkerk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie