Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoevelaken

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hoevelaken biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en test de verschillende optie. Het energierapport stelt bloot welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport check je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het plan is ontworpen voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hoevelaken die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoevelaken

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze vakman check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoevelaken (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van muurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerk adviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om enkele offertes aan te vragen van gekwalificeerde adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hoevelaken.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoevelaken laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hoevelaken vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de omgeving te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder vind je contactgegevens van professionele specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Nijkerk. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hellemans Consultancy B.V.De Beek 183871MSHoevelaken
SBB Bouwtechniek B.V.Drs. W. van Royenstraat 183871ANHoevelaken
ReHouse AdviseursParklaan 23881CTPutten
VAN ESVELD bouwkundig adviesSparreboomstraat 13862DENijkerk
EPG supportPatroonstraat 13861RNNijkerk
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Hoevelaken

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoevelaken waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonnepanelen installeren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Hoevelaken

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4230,00€520,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11800,00€675,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5320,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3185,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€58,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €39,50€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Hoevelaken is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand lees je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hoevelaken: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie & Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Hoevelaken aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.750 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hoevelaken. Onderstaand delen wij een schema met handige en niet al te dure duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Hoevelaken!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hoevelaken: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hoevelaken

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje tref je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hoevelaken.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Nijkerk biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nijkerk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hoevelaken afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Stoutenburg Noord, Garderen en Hierden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nijkerk.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hoevelaken

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoevelaken?

Een energie maatwerkadvies Hoevelaken is een adviesplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan komt per maatregel met een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot ongeveer €305,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €230,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoevelaken te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hoevelaken voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een optimale energieprestatie geeft een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie