Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Garderen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Garderen is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en inspecteert wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Garderen die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-garderen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde adviseur. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Garderen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Ervaren adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om diverse offertes te verkrijgen van neutrale specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Garderen.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt langs en inspecteert welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Garderen laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Garderen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je contactgegevens van kwalitatieve vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Barneveld. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ReHouse AdviseursParklaan 23881CTPutten
EP-ProjectsHeggeroos 53892XPZeewolde
BuildingLabel B.V.Planetenveld 453893GEZeewolde
SBB Bouwtechniek B.V.Drs. W. van Royenstraat 183871ANHoevelaken
Hellemans Consultancy B.V.De Beek 183871MSHoevelaken
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Garderen

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Garderen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids delen wij de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Garderen

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1735,00€205,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5655,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4500,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2915,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€405,00€52,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €400,00€42,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Garderen is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder bekijk je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Garderen: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall & United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Garderen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.950 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €220,00 – €550,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Garderen. Bijgaand verstrekken we een weergave met relevante en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Garderen!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Garderen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het advies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Garderen

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder delen we handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Garderen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van dak, vloer, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Barneveld biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Garderen gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hierden, Uddel en Nijkerkerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Garderen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Garderen?

Dit energie maatwerkadvies Garderen is een concept plan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €215,00 t/m €315,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Garderen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het complex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Garderen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie