Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nijkerkerveen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nijkerkerveen is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport bekijk je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel vind je de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nijkerkerveen die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nijkerkerveen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verminderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale adviseur. Professionele en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nijkerkerveen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, EPS gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. De juiste specialisten vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om verschillende offertes te vragen van ervaren specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met potentiële maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Nijkerkerveen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt op locatie en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Kort daarop krijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen lees je bijzonderheden als een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nijkerkerveen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nijkerkerveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een objectieve vakman. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand lees je adres-informatie van professionele vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Nijkerk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hellemans Consultancy B.V.De Beek 183871MSHoevelaken
SBB Bouwtechniek B.V.Drs. W. van Royenstraat 183871ANHoevelaken
ReHouse AdviseursParklaan 23881CTPutten
VAN ESVELD bouwkundig adviesSparreboomstraat 13862DENijkerk
EPG supportPatroonstraat 13861RNNijkerk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nijkerkerveen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nijkerkerveen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nijkerkerveen

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer over isolatie)€1105,00€250,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4550,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5165,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3330,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€310,00€36,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,25€29,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Nijkerkerveen is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nijkerkerveen: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Engie, Essent of Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Nijkerkerveen laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.300 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 t/m €350,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nijkerkerveen. Bijgaand check je een schema met belangrijke en betaalbare energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nijkerkerveen!

Regel een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Nijkerkerveen: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nijkerkerveen

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand check je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nijkerkerveen.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nijkerk heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nijkerk zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Nijkerkerveen opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Stoutenburg, Hoevelaken en Stoutenburg Noord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nijkerk.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nijkerkerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nijkerkerveen?

Een energie maatwerkadvies Nijkerkerveen is een concept plan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport komt per maatregel met de kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot en met €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Nijkerkerveen te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het wooncomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Nijkerkerveen voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie