Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stoutenburg

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Stoutenburg biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies tref je gedetailleerd de kosten en het rendement van de verschillende duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel toont het rapport de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Stoutenburg die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stoutenburg

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale specialist. Professionele en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stoutenburg (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft een overzicht met bruikbare maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Geschikte energie experts check je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om 2 of 3 offertes te verkrijgen van deskundige adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Stoutenburg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en checkt welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je kenmerken zoals de kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stoutenburg laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Stoutenburg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende expert. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder vind je adres details van betrouwbare experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Leusden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Creative ChangeVeensekom 563831RELeusden
EWBouwadviesMetten Gerritskamp 343848CWHarderwijk
Studio LovisZuiderzeestraatweg 633849ABHierden
Ques2Build B.V.De Maalderij 223829AZHooglanderveen
Defares ProjectenKolkrijst 863828EMHoogland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Stoutenburg

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stoutenburg die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder noemen we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over kruipruimte isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Stoutenburg

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1585,00€245,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5350,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5045,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3035,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€44,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,50€6,20 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Stoutenburg is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Stoutenburg: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Eneco, Budget Energie en Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Stoutenburg aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) is er al voor €3.650 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 t/m €475,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Stoutenburg. Onderstaand tref je een weergave met doelgerichte en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Stoutenburg!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Stoutenburg: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Stoutenburg

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Stoutenburg.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van dak, gevel, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leusden heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Leusden kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Stoutenburg gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. De Glind, Stoutenburg Noord en Hoogland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leusden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Stoutenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stoutenburg?

Het energie maatwerkadvies Stoutenburg is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 tot wel €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €245,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Stoutenburg te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het appartementencomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Stoutenburg voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie