Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leusden

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Leusden is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en verkent wat de opties zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies doorzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het plan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Leusden die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-leusden

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige expert op het gebied van energie . Deskundige en betrouwbare energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leusden (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Gediplomeerde EPA-adviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om meerdere offertes te ontvangen van onafhankelijke energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Leusden.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau neemt de woning op en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens ontvang je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel check je randzaken zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Leusden laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Leusden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel behandelen we naam + adresgegevens van erkende adviseurs die actief zijn in de gemeente Leusden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Creative ChangeVeensekom 563831RELeusden
EWBouwadviesMetten Gerritskamp 343848CWHarderwijk
Studio LovisZuiderzeestraatweg 633849ABHierden
Ques2Build B.V.De Maalderij 223829AZHooglanderveen
Defares ProjectenKolkrijst 863828EMHoogland
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Leusden

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leusden die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder bespreken we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over woning isolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Leusden

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1970,00€100,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12000,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5035,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3150,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€430,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1000,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Leusden is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leusden: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco en United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Leusden aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er al voor €4.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 tot €350,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Leusden. In dit blokje delen wij een overzicht met praktische en goedkope energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Leusden!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Leusden: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Leusden

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Leusden.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan ramen, dak, gevel, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Leusden heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leusden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Leusden aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Soest, Barneveld en Harderwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leusden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Leusden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leusden?

Het energie maatwerkadvies Leusden is een energieadvies met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport behandelt per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot wel €325,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €280,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Leusden te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Leusden voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie