Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Barneveld

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Barneveld kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het plan verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energierapport check je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een plan met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie lees je het financiële plaatje, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Barneveld die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-barneveld

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt uitvoerig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde vakman. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Barneveld (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele adviseur. Gediplomeerde bedrijven check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om meerdere offertes te ontvangen van gekwalificeerde specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Barneveld.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist komt thuis langs en analyseert welke groene maatregelen gunstig zijn. Niet veel later mailt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel check je onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Barneveld laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Barneveld vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je naam + adresgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Barneveld. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Barneveld

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Barneveld waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids introduceren we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over ventileren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Barneveld

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3400,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6170,00€1020,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4985,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3060,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€22,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,20€7,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Barneveld is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Barneveld: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie, Eneco en Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Barneveld bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.450 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 t/m €400,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Barneveld. In het gedeelte hieronder vind je daarom een schema met effectieve en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Barneveld!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Barneveld: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Barneveld

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder onderzoek je up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Barneveld.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, dak, vloer, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Barneveld biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Barneveld gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bunschoten, Eemnes en Amersfoort).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Barneveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Barneveld?

Dit energie maatwerkadvies Barneveld is een plan met suggesties voor de vergroening van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €250,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Barneveld te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Barneveld voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie