Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwartebroek

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zwartebroek kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport stelt bloot welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies doorzoek je grondig het kostenplaatje en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze vind je het kostenplaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zwartebroek die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwartebroek

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verlagen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energiedeskundige. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwartebroek (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan bevat een weergaven van uiteenlopende maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende energie-expert. Deskundige vakmensen vind je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om minimaal 2 offertes te verkrijgen van deskundige energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een weergave met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zwartebroek.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwartebroek laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Zwartebroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare energie specialist. Het is goed om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder tref je adres-informatie van kwalitatieve energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Barneveld. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zwartebroek

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwartebroek met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom goede energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over vloerisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zwartebroek

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1910,00€220,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5430,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4635,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2860,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€43,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1375,00€180,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Zwartebroek is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zwartebroek: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.100 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Zwartebroek laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Zwartebroek. Onderstaand doorzoek je een overzicht met handige en goedkope vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Zwartebroek!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Zwartebroek: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Zwartebroek

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Zwartebroek.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Barneveld heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zwartebroek vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Stroe, Achterveld en Voorthuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Zwartebroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwartebroek?

Dit energie maatwerkadvies Zwartebroek is een plan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 t/m €295,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €255,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwartebroek te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Zwartebroek voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie