Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stroe

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Stroe is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan delen ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een energieadvies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Stroe die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stroe

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te drukken. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stroe (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energie-specialist. Deskundige vakmensen kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om meerdere offertes op te zoeken van neutrale bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website word je geleid naar een lijst met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Stroe.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist komt thuis langs en analyseert welke werkzaamheden passen bij de woning. Niet veel later verkrijg je een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stroe laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Stroe vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare vakman. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Barneveld. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Stroe

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stroe die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids behandelen we de belangrijkste maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over ventileren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Stroe

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1665,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5570,00€1060,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5025,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3090,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€47,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €25,50€27,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Stroe is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Stroe: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Engie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Stroe laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €220,00 tot €350,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Stroe. In dit blokje kan je aan de slag met een schema met belangrijke en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Stroe!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Stroe: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Stroe

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand check je up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Stroe.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Barneveld heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Stroe opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Soesterberg, Voorthuizen en Kootwijkerbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Stroe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stroe?

Een energie maatwerkadvies Stroe is een adviesrapport inclusief suggesties voor het vergroenen van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot ongeveer €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €235,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Stroe te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Stroe voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie