Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Energie besparen met een waterbesparende douchekop

Met stijgende waterrekeningen en veranderde seizoenen die frequentere droogtes veroorzaken, is het belangrijk dat we ons waterverbruik verminderen. Een waterbesparende douchekop is een eenvoudige manier om dit te doen. Hieronder leggen we uit waarom een waterbesparende douchekop zo effectief is en hoe u er een kunt kopen. Meer weten? Het maatwerkadvies in Middelburg, Emmeloord en Zwijndrecht geeft je inzicht in de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis!

Wat is een waterbesparende douchekop?
Een waterbesparende douchekop is een speciaal ontworpen douchekop die waterverbruik vermindert door het water te verdunnen met lucht. De douchekop heeft een luchtinlaat die lucht in het water mengt, waardoor er minder water nodig is om hetzelfde resultaat te bereiken.

Hoeveel kan je besparen?
Een waterbesparende douchekop kan het waterverbruik met zo’n 20-50% verminderen. Dit hangt af van de werking van de douchekop. Sommige modellen zijn effectiever dan andere.

5 belangrijke voordelen op een rij

  1. Het bespaart water en energie: Het verminderen van de hoeveelheid water die wordt gebruikt bij elke douchebeurt leidt tot een lagere energierekening, omdat er minder water verwarmd en afgevoerd hoeft te worden.
  2. Het bespaart kosten: Door minder water te gebruiken, bespaart u geld op uw waterrekening.
  3. Het vermindert de druk op het milieu: Waterbesparingsdouchekoppen gebruiken minder water, wat betekent dat er minder water uit de rivieren en meren wordt gebruikt, wat helpt het milieu te beschermen.
  4. Het biedt betere prestaties: Waterbesparingsdouchekoppen zijn ontworpen om de doucheervaring te verbeteren door een fijne, regelbare straal te bieden met dezelfde druk als een standaarddouchekop.
  5. Het is gemakkelijk te installeren: Waterbesparende douchekoppen zijn gemakkelijk te installeren en vereisen geen speciale gereedschappen of kennis.

Tips bij het kopen van een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop kan ervoor zorgen dat u minder water verbruikt en dus lagere waterrekeningen heeft. Het is ook beter voor het milieu, omdat er minder water uit de bronnen wordt gehaald.

Waar moet ik op letten?
Er zijn veel verschillende waterbesparende douchekoppen op de markt. U moet er een kiezen die het beste bij uw behoeften past. Kijk naar de stroomdruk, de sproeikop, de mondstukken en de instellingen. Koop ook een douchekop die gemakkelijk te installeren is. Hieronder vind je 5 handige tips bij de aankoop

  1. Kies voor een waterbesparende douchekop met een hoog rendement. Kijk voor de informatie over het rendement op de verpakking van het product.
  2. Kies een douchekop met een lage waterdruk. Een lage waterdruk zorgt ervoor dat je minder water verbruikt en je energiekosten lager zijn.
  3. Kies een douchekop die is gemaakt van hoogwaardige materialen. Goede materialen zorgen ervoor dat je douchekop langer meegaat en je er minder onderhoud aan hoeft te doen.
  4. Kies een douchekop die een brede straal heeft. Een brede straal bespaart je water en maakt je douchebeurt comfortabeler.
  5. Kies een douchekop die gemakkelijk te installeren is. Als je zelf de douchekop installeert, bespaar je kosten. Kijk daarom goed naar de installatie-instructies voordat je de douchekop koopt.

Hoe installeer ik een waterbesparende douchekop?

Het installeren van een waterbesparende douchekop is vrij eenvoudig. U hebt alleen een paar gereedschappen nodig zoals een schroevendraaier, een tang en een waterpomptang. Volg de instructies op de verpakking van de douchekop en u zult zien dat het installeren van de douchekop een eenvoudige taak is.

Conclusie

Een waterbesparende douchekop is een kosteneffectieve manier om uw waterverbruik te verminderen. Het is eenvoudig te installeren en kan uw waterrekeningen verlagen. Koop een douchekop die bij uw behoeften past en installeer hem om uw waterverbruik te verminderen.