Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwijndrecht

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zwijndrecht zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en test waar de kansen liggen. Het plan verduidelijkt welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies bieden ze uitgebreid de kosten en baten van de mogelijke woningaanpassingen. Het energierapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zwijndrecht die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwijndrecht

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwijndrecht (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies biedt een lijst met verschillende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energieadviseur. Professionele energie adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om diverse offertes te zoeken van professionele bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zwijndrecht.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en beschrijft welke werkzaamheden gunstig zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de investering, het rendement en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwijndrecht laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zwijndrecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve specialist. Het is beter om een specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Zwijndrecht. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bartosz ingenieursburo B.V.Maasboulevard 1783331MLZwijndrecht
Woonkracht10Burgemeester de Bruïnelaan 973331ACZwijndrecht
De Blom Vastgoed Makelaardij o.g.Van der Lekstraat 873341GWHendrik-Ido-Ambacht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zwijndrecht

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwijndrecht waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over vloer isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zwijndrecht

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2460,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12025,00€670,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5015,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3320,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€22,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1200,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Zwijndrecht is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zwijndrecht: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall of Delta, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.750 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zwijndrecht laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Zwijndrecht. Bijgaand check je een lijstje met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zwijndrecht!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Zwijndrecht: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Zwijndrecht

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen wij bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Zwijndrecht.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan dak, vloer, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zwijndrecht heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zwijndrecht vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Zwijndrecht opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Hendrik-Ido-Ambacht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zwijndrecht.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zwijndrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwijndrecht?

Het energie maatwerkadvies Zwijndrecht is een energieadvies met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Middels dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot en met €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwijndrecht te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Zwijndrecht voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie