Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hendrik-Ido-Ambacht

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hendrik-Ido-Ambacht is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan beschrijven ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het energierapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hendrik-Ido-Ambacht die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hendrik-ido-ambacht

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hendrik-Ido-Ambacht (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport biedt een lijst met alle energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van de muren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-specialist. Geschikte specialisten vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van erkende maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hendrik-Ido-Ambacht.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist neemt de woning op en rekent uit welke investeringen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hendrik-Ido-Ambacht laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hendrik-Ido-Ambacht vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te bevelen om een energie expert nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder tref je adresgegevens van kwalitatieve vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Blom Vastgoed Makelaardij o.g.Van der Lekstraat 873341GWHendrik-Ido-Ambacht
Adromi B.V.Reeweg 1463343APHendrik-Ido-Ambacht
Erkend-Energielabel.nlAelbert Cuyplaan 453343DAHendrik-Ido-Ambacht
Woonkracht10Burgemeester de Bruïnelaan 973331ACZwijndrecht
Bartosz ingenieursburo B.V.Maasboulevard 1783331MLZwijndrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hendrik-Ido-Ambacht

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hendrik-Ido-Ambacht met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder vind je de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over dak isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Hendrik-Ido-Ambacht

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2060,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11250,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4910,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3340,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1375,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Hendrik-Ido-Ambacht is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bieden we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hendrik-Ido-Ambacht: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice en Vandebron, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Hendrik-Ido-Ambacht laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 t/m €375,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Hendrik-Ido-Ambacht. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een lijst met praktische en niet al te dure maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hendrik-Ido-Ambacht!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hendrik-Ido-Ambacht: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Hendrik-Ido-Ambacht

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder verstrekken we actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van dak, ramen, wanden, vloer, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hendrik-Ido-Ambacht biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hendrik-Ido-Ambacht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hendrik-Ido-Ambacht opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Hoeksche Waard, Dordrecht en Papendrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Hendrik-Ido-Ambacht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hendrik-Ido-Ambacht?

Het energie maatwerkadvies Hendrik-Ido-Ambacht is een adviesrapport met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke opties jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot €315,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €230,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hendrik-Ido-Ambacht te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Hendrik-Ido-Ambacht voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie