Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dordrecht

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Dordrecht biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en verkent wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de populaire duurzame keuzes. Het energieadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Dordrecht die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dordrecht

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende energiecoach / deskundige. Professionele en betrouwbare energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dordrecht (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke adviseur. Gekwalificeerde experts zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om verschillende offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met opties waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Dordrecht.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke maatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens verstuurt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel noteren ze eigenschappen zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dordrecht laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Dordrecht vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energie expert. Het is wijs om een specialist uit de buurt te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder tref je adres details van betrouwbare energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Dordrecht. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
Bartosz ingenieursburo B.V.Maasboulevard 1783331MLZwijndrecht
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Dordrecht

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dordrecht die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen wij de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over woning isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Dordrecht

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer over isolatie)€1165,00€370,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5420,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3395,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€59,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,70€6,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Dordrecht is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte check je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Dordrecht: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Essent en Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Dordrecht bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost ongeveer €4.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €160,00 tot €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Dordrecht. In het gedeelte hieronder doorzoek je een overzicht met relevante en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Dordrecht!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Dordrecht: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Dordrecht

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand onderzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Dordrecht.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, ramen, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dordrecht hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dordrecht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Dordrecht gebruiken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Westvoorne, Goeree-Overflakkee en Zwijndrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dordrecht.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Dordrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dordrecht?

Het energie maatwerkadvies Dordrecht is een plan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot ongeveer €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €250,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Dordrecht te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Dordrecht voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie